Drodzy!

Chcielibyśmy zaproponować Wam ciekawe formy spędzania wolnego czasu. Czasami nie trzeba wiele, żeby dowiedzieć się czegoś nowego, poszerzyć swoje horyzonty, a nawet zobaczyć niezwykłe miejsca bez wychodzenia z domu. Zachęcamy Was do zaglądania na naszą stronę do inspiracji i korzystania z proponowanych przez nas linków.

Wirtualne spacery po muzeach: National Geographic Wirtualne wycieczki

Crazy Nauka – twórcami tej strony jest małżeństwo, które od ponad dekady pisze o nauce. Blogerzy z wyboru, dziennikarze naukowi z powołania. Laureaci nagród POP Science Śląskiego Festiwalu Nauki w 2020 roku: za bloga Crazy Nauka i za audycję “Homo Science” w radiu TOK FM. Zdobywcy nagrody Popularyzator Nauki PAP Nauka w Polsce: Crazy Nauka nieferie

Platforma z darmowymi wideo-lekcjami – coś dla tych, którzy muszą zmierzyć się z matematyką i szukają pomocy. Autorami treści są nauczyciele-pasjonaci, edukatorzy. Platforma powstała z inicjatywy Fundacji Katalyst Education: Pistacja.tv

Mnemotechniki, czyli podcast autorstwa wykładowców SWPS na temat mnemotechnik, czyli sposobów ułatwiających skuteczne uczenie się: Podcast Swps