AKADEMIA STYLU to nasz nowy projekt edukacyjny dla młodzieży obejmujący zajęcia z profesjonalnym Style Coachem, którego celem jest pokazanie młodym osobom, jak zadbać o swój wizerunek. W dzisiejszym świecie umiejętność odpowiedniego zaprezentowania się jest niezbędna, szczególnie w pracy. Jeśli jesteśmy dobrze postrzegani, wiemy jak się zachować, to nabieramy pewności siebie. Jest to niezwykle ważne, szczególnie dla dzieci, które z różnych powodów nie mogły dorastać w normalnych warunkach w domu rodzinnym.

Wychodząc naprzeciw potrzebom organizujemy projekty edukacyjne dla młodzieży, w szczególności dla młodzieży z placówek opiekuńczo-wychowawczych i rodzin zastępczych. Akademia Stylu jest uzupełnieniem Akademii Fundacji Michalskich, mającym na celu udzielenie wskazówek i przekazanie wiedzy, jak dbać o swój wizerunek.

Są to bezpłatne szkolenia weekendowe, które organizujemy po uzyskaniu odpowiedniej ilości chętnych, niezbędnej do przeprowadzenia zajęć. Szkolenie dla pierwszej grupy odbędzie się w dniach 9-10 grudnia 2017 roku.

W Programie:
– analiza sylwetki,
– analiza kolorystyczna,
– poszukiwanie własnego stylu i prezentacja osobista,
– budowanie pewności siebie,
– nauka codziennego makijażu i wiele innych zagadnień.

O kolejnych wydarzeniach organizowanych w ramach projektu Akademia Stylu będziemy Państwa informować.